رباط چاه گنبد در 28 کیلومتری دیهوک و در مسیر جاده دیهوک به مشهد می باشد که با مساحت بیش از 900 مترمربع دارای حجرات و ایوانهایی است که در زمان گذشته کاروانیان را از سرما و گرما حفظ میکرده است.بنابر اسناد تاریخی، بانی این کاروانسرا حاجی کرمعلی یزدی ساکن کرمان بوده است که شتردار بوده و از کرمان به خراسان بارکشی میکرده که وقتی به آن مکان میرسد از اینکه سایبانی نبوده، به او و همراهانش بسیار سخت میگذرد و نذر میکند که اگر ثروتمند شد در آنجا کاروانسرایی بسازد که مورد استفاده مردم قرار بگیرد.
او در زمان کوتاهی ثروتمند میشود و تصمیم به ساخت کاروانسرا میگیرد که در این بین بیمار شده و پیش از فوت خود، به همسرش وصیت میکند که در چاه گنبد کاروانسرایی بسازد. زن قبول میکند و پس از فوت همسرش به محل چاه گنبد رفته و از شهرهای فردوس و کرمان، بنّا و عمله آورده و با سختی و هزینه زیاد ، کاروانسرا را میسازد.
افضلالملک در سفرنامه خراسان و کرمان به چگونگی و عملکرد ایجاد رباط چاه گنبد اشاره کرده است و میگوید: «این شیرزن که بهتر از مردان بزرگ این دوره است، قد مردی علم کرده، در شاهراه انصاف و مردانگی قدم زده، به این مکان میآید، پولها خرج میکند، از شهر تون و کرمان بنا و عمله و کورهپز میخواهد و به صعوبت زیاد و مخارج بسیار این کاروانسرا را میسازد».