کتلت سبزی
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- سیب زمینی 200 گرم
- تخم مرغ 2 تا 3 عدد
- روغن 200 گرم
- پیاز 2 عدد متوسط
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آرد 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده و سیب زمینی خام رنده
شده و پیاز ریز رنده شده و آرد را مخلوط می کنند و تخم مرغها را هم اضافه کرده
کاملاً ورز می دهند و حدود 15 تا 30 دقیقه می گذراند مخلوط بماند. سپس به اندازه
های دلخواه در روغن با حرارت متوسط سرخ می کنند تا مغز پخت شود و بعد با سبزی تازه
و گوجه فرنگی مصرف می کنند.
اُملت ساده
موادلازم:
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد 50 گرم
- شیر 150 گرم
- نمک و زعفران خیلی کم
- روغن یا کره به مقدار لازم
- شیر سه برابر آرد
هر یک کیلو آرد بین 12 تا 15 عدد تخم
مرغ
طرز تهیه:
تخم مرغ زده شده را به شیر جوشیده
ولرم شده اضافه کرده، نمک و زعفران را بهم به آرد الک شده اضافه می کنند و آرام
آرام داخل شیر می ریزند و بهم می زنند تا مایعی غلیظ و یکنواخت به دست آید.
(شلکینه را روی ساج یا داخل تابه درست می کنند) روی ساج یا داخل تابه را کمی چرب
می کنند و می گذرارندکاملاً داغ شود. سپس با ملاقه از مایع آماده شده روی ظرف می
ریزند. پس از چند دقیقه که برشته شد از روی ساج برداشته در ظرف جداگانه ای روی هم
می چینند و در انتها روی آنها پودر خاکه قند یا عسل می ریزند.
دلمه سیب زمینی
مواد لازم:
- سیب زمینی درشت 500 گرم
- زرده تخم مرغ 100 گرم
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- دارچین 5 گرم
- پیاز 100 گرم
- جعفری خرد شده 150 گرم
- روغن حیوانی 150 گرم
- نمک و فلفل 5 گرم
- کره 50 گرم
- زعفران 1 گرم
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را با پوست خوب شسته و
ده دقیقه می جوشانند در این فاصله گوشت چرخ کرده و پیاز را سرخ کرده وادویه و
زعفران و نمک می زنند. سیب زمینی های نیم پز را دو نیم کرده داخل آنها را کمی خالی
کرده، مواد سرخ شده را با زرده تخم مرغ و سبزی ها مخلوط کرده وداخل سیب زمینی ها
را پر می کنند و دو قطعه را روی هم گذاشته و با چوب کبریت یا خلال دندان آنها را
محکم می کنند و در ماهی تابه می چینند و کمی آب کف تابه ریخته در آن را می بندند و
به مدت 20 دقیقه می پزند و در ظرف چیده ،رویش را کره قطعه قطعه شده گذاشته و روی
آنها را جعفری خرد شده می پاشند و مصرف می کند.
اِشکنه
مواد لازم:
- تخم مرغ 3عدد
- روغن حیوانی 50گرم
- پیاز 100 گرم
- سبزی خشک 2 قاشق= 10 گرم (نعناع- جعفری- شنبلیله)
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
- آرد 250 گرم
طرز تهیه:
پیاز داغ درست کرده سبزی را اضافه می
کنند و فلفل و زردچوبه و آب داغ می افزایند و می گذراند 30 تا 40 دقیقه بجوشد، سپس
تخم مرغ ها در ظرف جداگانه ای شکسته با نمک مخلوط نموده و آرام آرام به غذا اضافه
می کنند و مرتب به هم می زنند تا تخم مرغ پخش شود و بپزد و غذا جا بیفتد.
اِشکنه رشته
مواد لازم:
- رشته آشی 250 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- پیاز 100 گرم
- روغن 50 گرم
- نمک و فلفل 5 گرم
- آب سماق 100 سی سی
- نعناع 10 گرم
- زردچوبه 5 گرم
طرز تهیه:
پیاز داغ درست کرده، تخم مرغها را
درپیاز داغ می شکنند و پس از آن آب سماق خیس شده را به پیاز و تخم مرغ اضافه کرده،
پس از به جوش آمدن، رشته آشی را اضافه می کنند و می گذارند جا بیفتد. موقع کشیدن
روی غذا را نعناع داغ می دهند.
خاگینه
مواد لازم:
- روغن 50 گرم
- آرد 20 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- عسل یا شربت غلیظ شکر یا شیره 50 گرم
طرز تهیه:
تخم مرغها را در ظرفی بهم می زنند و
آرد اضافه می کنند و در روغن داغ ریخته درب ظرف را می گذراند و می گذارند تا پف
کند. بعد قه یقه ناغ را در ظرف مناسبی برگردانده روی آن عسل یا شربت یا شیره
ریخته، میل می کنند.
کوکوی بادنجان
مواد لازم:
- سیب زمینی 150 گرم
- پیاز 50 گرم
- روغن 100 گرم
- بادنجان 500 گرم
- فلفل و زردچوبه و نمک 10 گرم
- تخم مرغ 5 تا 6 عدد
طرز تهیه:
سیب زمینی و پیاز را چرخ کرده .
بادنجان ها را هم پوست گرفته و چرخ می کنند و آب آن را گرفته با پیاز و سیب زمینی
مخلوط نموده نمک و فلفل و زردچوبه زده، تخم مرغ ها را هم زده به مخلوط می افزایند
و بصورت گل گل در روغن سرخ می کنند.
کوکوی عدس
مواد لازم:
- عدس پخته 500 گرم
- سیب زمینی 100گرم
- پیاز 50 گرم
- آرد 10 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
- تخم مرغ 3 تا 4 عدد
- روغن 100 گرم
طرز تهیه:
عدس پخته را له می کنند و سیب زمینی و
پیاز را چرخ کرده و عدس مخلوط می نمایند و تخم مرغ و آرد و نمک و فلفل و زردچوبه
را با هم زده به عدس و پیاز و سیب زمینی اضافه می کنند و ورز می دهند و به صورت
شامی در دست پهن کرده در روغن داغ سرخ می کنند.
کوکوی
سیب زمینی
مواد لازم:
- سیب زمینی 500گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
- تخم مرغ 5 عدد
- روغن حیوانی 100 گرم
طرز تهیه:
سیب زمینی را با پوست می پزند و پس از
پوست کندن آنرا رنده کرده و با تخم مرغ زده شده و ادویه مخلوط می نمایند بعد مایه
را داخل روغن داغ شده می ریزندومی گذارند یک طرف کوکو که سرخ شد ، آنرا می برند و
روی دیگر را سرخ می کنند.
میرزا قاسمی
مواد لازم:
- بادنجان 500 گرم
- سیر 50 گرم
- روغن 50 گرم
- زردچوبه 5 گرم
- دارچین 5 گرم
- نمک و فلفل 5 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
طرز تهیه:
بادنجان ها را کباب کرده، پوست می
گیرند. سیر را هم پوست گرفته می کوبندو کمی با نمک و زردچوبه سرخ می کنند و سپس
بادنجان را اضافه کرده، له می کنند و همه را سرخ می کنند.
سپس تخم مرغها را می افزایند، فلفل و
دارچین می زنند و به روغن که افتاد در ظرف می کشند و روی ظرف نیمروی جداگانه
گذاشته با گوجه فرنگی تزئین می کنند و مصرف می شود.
میرزا قاسمی با گوجه فرنگی
مواد لازم:
- بادنجان 500 گرم
- تخم مرغ 200 گرم (4عدد)
- سیر 50 گرم
- روغن 50 گرم
- نمک و فلفل 5 گرم
- دارچین 5 گرم
- زردچوبه 5گرم
طرز تهیه:
بادنجان ها را کباب کرده پوست می
گیرند و له می کنند و با سیر کوبیده سرخ می کنند و سپس گوجه فرنگی های پوست گرفته
را هم اضافه کرده سرخ می کنند ودر انتها ادویه را اضافه کرده می گذارند جا بیفتد.
(این غذا را می شود با کدو هم درست کرد)
کال شامی
مواد لازم:
- سیب زمینی 500 گرم
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- پیاز 50 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
- روغن 100گرم
- آرد نان 25 گرم
- شیر 50 گرم (نصف استکان)
طرز تهیه:
سیب زمینی را پوست گرفته و خام رنده
می کنند و با گوشت وپیاز و تخم مرغ و آرد نان و شیر خوب مخلوط کرده و ورز می دهند
تا کاملاً خمیر و کشدار شود و آب نداشته باشد و سپس بصورت کتلت در آورده، در روغن
داغ شده با حرارت ملایم سرخ می کنند.
اُملت گوشت
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- زرشک 50 گرم
- تخم مرغ 125 گرم (2/5عدد)
- پیاز 50 گرم
- فلفل سبز 50 گرم
- روغن 50 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
- رب گوجه فرنگی 50 گرم
- جعفری خرد شده 30 گرم
طرز تهیه:
گوشت و پیاز را سرخ کرده، فلفل دلمه
ای و نمک و فلفل و زردچوبه و رب و جعفری خرد شده را اضافه می کنند و پس از نرم شدن
مواد و فلفل سبز مایه آن آماده است. تخم مرغ ها را زده و در تابه ای کمی روغن می
ریزند و مقداری تخم مرغ ریخته ، تکان می دهند تا صاف شود و یک طرف آن که سرخ شد
طرف دیگر را سرخ کنند و چند ورقه تخم مرغ به این ترتیب آماده می کنند و بعد داخل
هر ورقه تخم مرغ از مایه گوشت ریخته و لوله کرده داخل ظرفی می چینند و رویش را با
جعفری خرد شده و خیارشور تزئین می کنند.
اُملت ورقه سیب زمینی
مواد لازم:
- تخم مرغ 3 عدد
- سیب زمینی 300 گرم
- گوجه فرنگی 250 گرم
- روغن 100 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را پوست کنده ورقه کرده
سرخ می کنند و گوجه فرنگی را هم ورقه کرده، سرخ می کنند و روی سیب زمینی ها می
چینند و سپس تخم مرغ ها را زده و نمک و فلفل و زردچوبه پاشیده و با الک روی سیب
زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده می ریزند و درب ظرف را می گذراند تا یک طرف آن سرخ شود
و بعد طرف دیگر را سرخ می کنند بعد با سبزی تزئین کرده مصرف می کنند.
اُملت محلی
مواد لازم:
- مغز گردو 100 گرم
- رب انار ترش 50 گرم
- نمک و فلفل و دارچین 10 گرم
- رب گوجه فرنگی 20 گرم
- تخم مرغ 4 عدد
- خرما 75 گرم
طرز تهیه:
رب انار رابا نمک و فلفل و زردچوبه
زده، با کمی آب مخلوط کرده روی آتش می گذراند تا جوش بیاید، سپس مغز گردوی پودر
شده را اضافه کرده می جوشانند تا غلیظ شود، بعد دارچین اضافه کرده و بعد رب گوجه
فرنگی می زنند و می گذراند به روغن بیفتد. خرماها را هسته گرفته، خرد کرده، تفت می
دهند و به گردو اضافه کرده و به هم می زنند در آخر تخم مرغ ها را به صورت ورقه
املت در آورده و از مایه داخل آن می ریزند و نصف دیگر ورقه را روی آن بر می
گردانند.
کوکو سبزی
مواد لازم:
- سبزی 250 گرم (شبت-تره- جعفری- گشنیز)
- تخم مرغ 3 عدد
- پیاز 50 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه 10 گرم
- روغن 100 گرم
طرز تهیه:
سبزی خرد شده را با پیاز رنده شده و
ادویه و نمک مخلوط کرده، تخم مرغ ها را هم اضافه می کنند و به هم می زنند، روغن را
داغ کرده، مایه را در ظرف ریخته در آن را می بندند و با حرارت ملایم سرخ میکنند.
یک طرف که کاملاً سرخ شد طرف دیگر را سرخ می کنند و مصرف می نمایند.
کوکوی عدس
مواد لازم:
- عدس پخته 500 گرم
- پیاز رنده شده 50 گرم
- ادویه یا پودر کاری 1/5 قاشق غذاخوری
- زعفران ابکرده 2قاشق
- آرد نان 30 گرم
- تخم مرغ 5 عدد
- روغن 100 تا 150 گرم
طرز تهیه:
عدس پخته و پیاز را مخلوط کرده، آرد
سوخاری و نمک و ادویه را اضافه نموده جعفری را هم می افزایند و مخلوط می کنند و
سپس تخم مرغ ها را اضافه کرده و خوب به هم می زنند تا کاملاً مخلوط شده و صاف و
یکدست شود. سپس آن را در روغن داغ بریزند و حرارت را کم کرده و می گذراند یک طرف
سرخ شود و بعد طرف دیگر را سرخ می کنند.
ته چین
مواد لازم:
- برنج یک کیلو
- گوشت بره یا گوشت مرغ 1/5 کیلو
- ماست چکیده یک کیلو
- کره 250 گرم
- تخم مرغ 5 عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زعفران ساییده به مقدر لازم
طرز تهیه:
مرغ یا گوشت بره را می پزیم، بطوری که
بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد. استخوان های آن را میگیریم. زعفران را در
کمی آب جوش حل می کنیم. سپس ماست را زده نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل
ماست می ریزیم و به هم می زنیم. گوشت را در مواد آماده شده می خوابانیم (بهتر است
گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم.) برنج را آبکش می کنیم و ته یک ظرف نسوز
یا دیگ 100 گرم کره آب کرده و دو عدد زرده تخم مرغ و یکی دو ملاقه از ماستی که
گوشت را در آن خوابانده ایم می ریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه می ریزیم.
مقداری از گوشت روی برنج می چینیم و سپس بخشی از برنج را روی آن می ریزیم. بقیه
گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم. آب گوشت را با بقیه
زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری کره آب کرده و با بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده
مخلوط می کنیم و آن مایه را روی سطح برنج می دهیم. در ظرف را می بندیم و ظرف را
داخل فر ویا روی حرارت قرار می دهیم تا به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت دم بکشد(حرارت
فر 177 درجه سانتی گراد.)
توضیح آنکه هر قدر حرارت ملایم و مدت
پخت طولانی تر باشد ته چین کلفت تر می شود. موقع کشیدن، کمی کره داغ کرده روی ته
چین میدهیم. ته چین را در صورتی که در ظرف نسوز آماده کردیم ممکن است بطور قالبی
در دیس برگردانیم. در صورتی که در دیگ معمولی تهیه کرده ایم ابتدا دیگ را در ظرف
آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود و زمان کشیدن تکه تکه با کفگیر در دیس می کشیم
و دقت می کنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت و برنج از دیگ جدا شود و این ته دیگ را
روی دیس پلو می چینیم.
ممکن است ته چین را در تابه متناسب با
مقدار مواد تهیه کرد. در این صورت قطر برنج کمتر و ته دیگ آن بیشتر می شود.
کوفته سیب زمینی و پنیر
مواد لازم:
- سیب زمینی 500 گرم
- پیاز خرد شده 1 عدد
- تخم مرغ 2عدد
- پنیر سخت رنده شده 100 گرم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آرد سوخاری به مقدار لازم
- کره 50 گرم
- جعفری خرد شده نصف فنجان
طرز تهیه:
سیب زمینی را پخته و سپس پوره می
کنیم. یکی از تخم مرغ ها را خوب در ظرف می زنیم. پوره سیب زمینی را در ظرفی با
پیاز، جعفری و پنیر مخلوط کرده و یک عدد تخم مرغ در آن می شکنیم و خوب هم می زنیم
و نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم. سپس خمیر تهیه شده را بصورت گلوله هایی در
آورده و ضمن داخل کردن آن در مایع تخم مرغ، آنها را در آرد سوخاری می گردانیم و
سرخ می کنیم.
دلمه گوجه فرنگی و پنیر
مواد لازم:
- گوجه فرنگی 8عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- پنیر گودا 150 گرم
- آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- جعفری خرد شده یک فنجان
طرز تهیه:
جعفری را خوب خرد می کنیم. گوجه فرنگی
ها را از بالای آن بریده و سپس داخل آنهارا خالی میکنیم. تخم مرغها را خوب می زنیم
و پنیر رنده شده و جعفری و آرد سوخاری را به آن ا ضافه و خوب مخلوط می کنیم. مایه
آماده شده را داخل گوجه فرنگی ها می ریزیم و در آنها را با تیکه ای که قبلا
برداشته ایم می بندیم.
گوجه فرنگی ها را بطور ایستاده در
ظرفی قرار می دهیم و به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 170
درجه سانتی گراد می گذاریم تا گوجه
فرنگی نرم، پنیر ذوب و تخم مرغ سفت شود. سپس آن را گرم سرو می کنیم.
اُملت ماکارونی
مواد لازم:
- ماکارونی 250 گرم
- کره 100 گرم
- تره فرنگی ریز شده 1 شاخه
- سیر له شده 2 عدد
- اسفناج 150 گرم
- پنیر سفید 200 گرم
- پنیر پیتزا 100گرم
- خامه 125 گرم
- بادام زمینی پرک 50 گرم
- تخم مرغ زده شده 6 عدد
طرز تهیه:
ابتدا سیر له شده و تره فرنگی را با
کره تفت می دهیم و ماکارونی پخته شده را به آن اضافه میکنیم. سپس اسفناج را
خردکرده تفت می دهیم و پنیر سفید رنده شده را بهمراه پنیر و بادام زمینی پرک به آن
اضافه می کنیم و با خامه کلیه مواد را مخلوط می کنیم. حالا تخم مرغ های زده شده را
به آن اضافه کرده و در ظرف را می بندیم و حدود 15 دقیقه تحت حرارت ملایم قرار می
دهیم. این املت را می توان به صورت مثلثی برش داد و سرو کرد.
اُملت قارچ و کدو
مواد لازم:
- کره 100 گرم
- سیر یک حبه
- قارچ ورق شده 150 گرم
- کدوی سبز 3 عدد
- پیازچه چند شاخه
- تخم مرغ 3 عدد
- شیر 250 سی سی
- پنیر پیتزا یا پرورده رنده شده 200 گرم
طرز تهیه:
ابتدا کره را در یک ماهی تابه گود،
ذوب کرده و سیر له شده و قارچ ورق شده را در آن به مدت 2 دقیقه تفت میدهیم. سپس
حرارت را ملایم کرده و کدوی رنده شده و پیازچه ریز شده را به آن اضافه کرده و تفت
می دهیم. تخم مرغ را با همزن زده تا خوب کف کند شیر را به آن اضافه و مخلوط کرده و
داخل ماهی تابه کدو و قارچ می ریزیم و درب آن را می بندیم تا تخم مرغ ها بسته و
سفت شود. پنیر پیتزای رنده شده یا پنیر پرورده را روی آن می پاشیم و حرارت را
ادامه می دهیم تا پنیر ذوب می شود. املت را بصورت قالبی در ظرف کشیده سرو می کنیم.
اُملت پنیر فتا
مواد لازم:
- تخم مرغ زده شده 4 عدد
- فلفل سیاه نیمکوب 1/2 قاشق چای خوری
- شیر یک فنجان
- پنیر فتای رنده شده 150 گرم
- کره 50 گرم
طرز تهیه:
ابتدا در یک کاسه نسبتاً گود تخم مرغ
ها و فلفل را زده و کنار میگذاریم. در ظرفی جداگانه پنیر فتای رنده شده را با شیر
مخلوط کرده و سپس تخم مرغ را در تابه ای که کره را در آن داغ کرده ایم می ریزیم و
صبر می کنیم تا کمی سفت شود. حالا پنیر را روی آن می ریزیم و اطراف آن را بر می
گردانیم. می توانیم املت را همراه با گوجه فرنگی و خلال فلفل دلمه سرو کنیم.
آش قلوت
مواد لازم:
- تخم مرغ 2 عدد زده شده
- سیب زمینی 3تا 4 عدد
- سبزی خرد شده 1 کیلو (نیم کیلو اسفناج-شوید- تره- جعفری- گشنیز به یک اندازه)
- شیر یک لیتر
- آرد 1 قاشق
- زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم
- نعنا داغ و پیاز داغ به مقدار لازم
- آب 3 پیمانه
طرز تهیه:
آب را در ظرفی روی حرارت جوش می
آوریم. سبزی را در آن ریخته و 2 تا 3 دقیقه می جوشانیم و سیب زمینی خرد شده را با
زردچوبه و اندکی نمک و فلفل و آرد که در کمی آب سرد حل شده و به آن اضافه می کنیم
و 15 تا 20 دقیقه آهسته می جوشانیم . سپس شیر را به آن اضافه میکنیم. آنگاه تخم
مرغ زده شده را کم کم به آش اضافه کرده تا به صورت گل های کوچکی در آید. همین که
تخم مرغ سفت شد بر می داریم. روی این آش را با نعنا داغ و پیاز سرخ شده تزیین می
کنیم.
آش نعناع
مواد لازم:
- ماست یک کیلو
- رشته خرد کرده 100 گرم
- پیاز درشت 1 عدد
- تخم مرغ زده شده 2 عدد
- نعنای خشک 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- کره 200 گرم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
ماست و تخم مرغ را در ظرفی ریخته و پس
از زدن آن روی حرارت ملایم در یک جهت هر می زنیم تا بجوش آید (تخم مرغ مانع بریدن
ماست می شود). رشته را با 2 تا 3 پیمانه آب می جوشانیم و پس از اضافه کردن نمک و
فلفل به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد و نرم شود. مخلوط ماست و
تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و هم می زنیم تا خوب
جا بیافتد. کره را در تابه روی حرارت ملایم گذاشته و پیاز را در آن تفت می دهیم.
نعنا را به آن اضافه کرده و سپس از روی حرارت بر می داریم. آش را در ظرف مناسبی
ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم.
ماست جوش
مواد لازم
:
- ماست یک کیلو
- تخم مرغ 2 عدد
- مغز گردو 100 گرم
- پیاز داغ به مقدار لازم
- نعنا خشک، نمک و فلفل به مقدار لازم
- کره 50 گرم
طرز تهیه:
پیاز را در کره تفت میدهیم تا سرخ
شود. نعناع، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و می گذاریم با مقدار کمی آب بپزد.
ماست را با تخم مرغ کاملاً مخلوط و در حال بهم زدن به پیاز پخته شده اضافه می کنیم
و مرتباً غذا را هم می زنیم تا ماست بریده نشود. درموقع کشیدن غذا می توانیم گردوی
خرد شده را به آن اضافه کنیم.
کوکوی کرفس
مواد لازم:
- کرفس 3 شاخه
- تخم مرغ 3 عدد
- شیر یک لیوان
- مغز گردو 50 گرم
- زرشک 50 گرم
- ارد 2 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا کرفس را با برگ های پسته ای
رنگش می شوئیم و آن را چرخ می کنیم و تخم مرغها را خوب هم میزنیم تا کف کند. مغز
گردوی نیم کوب و زرشک را روی تخم مرغها می ریزیم و کرفس چرخ شده با نمک را به آن
اضافه می کنیم. مواد این کوکو را می توان در ظرف پیرکس ریخته و داخل فر گذاشت و یا
در صورت تمایل می توان روی حرارت اجاق گاز مانند انواع دیگر کوکو سرخ کرد.
کوکوی سبزیجات و پنیر
مواد لازم:
- اسفناج 500گرم
- نان سوخاری 4 ورق
- شیر 250 سی سی
- کره 50 گرم
- پیاز خرد شده 1 عدد
- فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد
- پنیر سخت رنده شده 200گرم
- جعفری خرد شده نصف فنجان
- تخم مرغ 3 عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
اسفناج را مدت 8 دقیقه در ظرفی با کمی
آب می جوشانیم. در ظرف دیگر شیر را ریخته نان سوخاری را در آن خرد می کنیم و هم می
زنیم. سپس کره، پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده ، پنیر و جعفری را به آن اضافه کرده و
خوب مخلوط می کنیم، تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه خوب هم زده به همراه نمک وفلفل
به مخلوط اول می افزاییم.
اسفناج را در ظرف پیرکس ریخته و مواد
تهیه شده بالا را روی آن اضافه میکنیم و مدت 90 دقیقه در فر قرار می دهیم تا سطح
آن طلایی شود.
ساندویچ پنیر و تخم مرغ
مواد لازم:
- پنیر سفید رنده شده 100گرم
- تخم مرغ پخته رنده شده 2 عدد
- کره 50 گرم
- نان تست 6 ورق
- گردو به اندازه کافی
طرز تهیه:
روی نان تست ها را با کمی کره چرب
کرده ، پنیر و تخم مرغ رنده شده را با هم مخلوط می کنیم و روی نان های آماده می
گذاریم و آنها را به اشکال مختلف شکل داده و با نصف گردوی پوست گرفته تزئین می
کنیم.
سالاد گل کلم
مواد لازم:
- گل کلم یک بوته متوسط
- شیر یک لیتر
- کره 50 گرم
- خامه 100گرم
- شکر یک قاشق غذاخوری
- ژامبون ریز شده 150 گرم
- فلفل قرمز و جعفری به مقدار لازم
- تخم مرغ آب پز 2 عدد
- گوجه فرنگی و کاهو به مقدار لازم
- آرد ذرت 2 قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا گل کلم را خرد کرده و با آب
کاملا می شوییم و با شیر و مقداری نمک می پزیم. سپس گل کلم را از شیر درآورده و در
کاسه ای می ریزیم. تخم مرغ آب پز را روی آن رنده می کنیم وآرد ذرت را در شیر باقی
مانده از پخت گل کلم مخلوط می کنیم تا غلیظ شود، سپس خامه را به آن اضافه کرده و
بافلفل قرمز، جعفری خرد شده و شکر مخلوط می کنیم. ژامبون ریز شده را درکره سرخ
کرده و با گل کلم و تخم مرغ و مواد دیگر مخلوط می کنیم و روی برگ کاهو می کشیم.
اطراف سالاد را با گوجه فرنگی تزیین می کنیم.
کلوچه شیرمال محلی
مواد لازم:
- آرد نیم کیلو
- کره 200گرم
- پودرشکر 250 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- جوش شیرین 1 قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
- ماست 200گرم
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه
:
ابتدا آرد و کره را مخلوط می کنیم تا
کاملا جذب هم شوند، بعد پودر شکر، ماست، جوش شیرین، یک عدد تخم مرغ و بیکینگ پودر
را با هم مخلوط کرده و به آرد و کره اضافه می کنیم و بهم می زنیم تا کاملا جذب هم
شوند. خمیر اماده شده را به قطر نیم سانت باز کرده و قالب می زنیم و با زرده تخم
مرغ و کنجد روی آن را تزیین می کنیم. ظرف آماده را در طبقه وسط فر به مدت نیم ساعت
در حرارت 177 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا کلوچه پخته شود.